En dejlig og frisk drik

SONY DSC

Kender du til kefirdrikken? Hvis ikke, så læs videre.

Kefir er en vingummiagtig klump, som er en symbiose mellem bakterier og svampe. De lever af sukkerstoffer i vand. Når de vokser, producerer de mælkesyre, kulsyre og en smule alkohol.

Oprindeligt stammer kefir fra Kaukasus, og den opfattes som årsagen til kausernes lange og sunde liv.

Kefirens positive virkninger ses i forbindelse med normaliseret fordøjelse, rensede tarme, modvirker diarré og forstoppelse samt stabiliserer blodtrykket og er godt mod udslæt og eksem.

Lyder det som noget for dig? Måske ikke lige umiddelbart – tanken om at drikke svampe og bakterier kan let virke skræmmende på folk. Hav dog med i tankerne, at mange andre dagligdagsvarer, som vi indtager, indeholder mindst lige så mange svampe og bakterier. Eksempelvis tykmælk er syrnet af bakterier, og alkohol kommer af gærede produkter (gær er en svamp).

Har du mod på at smage en drik, der smager hen i retningen af Sweppes sodavand, men som er meget sundere og med langt mindre sukker? Så får du opskriften her:

Opskrift

  • 6 store spsk. kefir
  • 140 g økologisk rørsukker
  • 2 økologiske figner
  • 1 økologisk citron
  • 2 l koldt vand fra hanen

Du kan variere smagen ved at udskifte citron med økologisk appelsin og udelade fignerne.

Det er vigtigt, at både sukker og frugter er økologiske, da kommercielle produkter kan være sprøjtet med forskellige former for behandling, der kan slå bakterien eller svampen i kefiren ned.

Brug et 2 l glas, som skoldes. Skold også citron og figner i en skål vedsiden af. Kom sukker i glasset og rør det godt sammen med lidt vand. Tilfør kefir, citron og figner, og top glasset op med vand fra hanen. Læg et stykke køkkenrulle på toppen af glasset sat fat med et elastik. Kefiren skal kunne ånde.

Lad glasset stå på køkkenbordet i 2 dage (bruger du appelsin, kan du snildt lade det stå i 3 dage). Farven ændrer sig nu fra klar til mælket.

Tag citronen/appelsinen op af kefirglasset og pres den igennem en si ned i kefirdrikken. Tag fignerne op og smid dem ud. Hæld blandingen gennem en si og tragt på skoldede flasker. Skyld kefiren i rindende, koldt vand og lav en ny drik eller opbevar den i et syltetøjsglas toppet med vand i køleskabet (her går den i dvale og kan holde sig i 14 dage).

Kefirdrikken opbevares i køleskabet og kan holde sig i 4-5 dage.

For hver gang kefiren bliver brugt, vokser den en smule. Del ud af den, hvis du kender andre, der kunne have interesse i en “helsedrik”.

 
SONY DSC SONY DSC

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: