Vaniljesirup

Mmh, er der noget bedre end en kaffe latte med vaniljesirup?

Første gang jeg mødte det, var mit første år på universitetet. Vanilje i kaffe? Nej, tror jeg springer over … men så kunne jeg alligevel ikke dy mig. Det blev en succes/nedtur, alt efter hvordan man ser på det. Det resulterede nemlig i en vaniljekaffe nærmest dagligt (succes for smagsløgene – nedtur for pengebeholdningen..). Men, men, så tænkte jeg, at man selv måtte kunne lave det, og det kan man! Derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer. Det er det letteste nogensinde, og det smager fantastisk. Hvis du ikke drikker kaffe eller bruger sukker i kaffen, så kan du også bruge siruppen til eksempelvis pandekager, eller hvad du ellers kan finde på.

Vaniljesirup

Ingredienser

  • 400 g sukker
  • 3 dl vand
  • 1 knivspids salt
  • 2 fede vaniljestænger

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Læg stængerne og korn i en gryde sammen med sukkeret (hvis du blander vaniljekornene med sukkeret op forhånd, fordeles det bedre i siruppen), vand og salt.

Siruppen er klar efter 5 minutters boblekogning. Indholdet kan slynges rundt under kogning, men der må ikke røres i det.

Lad siruppen køle lidt af i gryden, og hæld den derefter på en glasflaske. Du kan pynte med vaniljestængerne, du har brugt under kogningen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: