Vegetarpizza med blomkålsbund

Her i hjemmet er vi ikke vegetariske, men vi ynder at spise mindre kød og mere grønt.

En dag hvor jeg var på besøg hos en veninde, fik vi “blomkåls-hotdog”. Det kan anbefales! “Brødet” var udskiftet med mere eller mindre samme bund, som bruges i denne pizza. Idéen er ikke min egen. Jeg har set det andre steder, blandt andet her. Vælger du hotdog udgaven, vil jeg i samme omgang anbefale disse lynsyltede løg. De smager ekstra godt, hvis du tilføjer stjerneanis.

Vælger du i stedet pizzaen, så har jeg gjort følgende:

Vegetarpizza med blomkålsbund

Ingredienser

Bund:

  • 500 g blomkål
  • 100 g parmasan
  • 3 æg
  • 1 håndfuld basilikum

Topping:

  • Tomatsovs
  • Tomat
  • Olivenolie
  • Oliven
  • Mozarella
  • Frisk basilikum
  • Avokado

Alle ingredienser til bunden blandes godt sammen og spredes på en bageplade. Jeg valgte at bruge basilikum til denne pizzabund, da det passer godt til den topping, jeg har valgt. Du kan sagtens vælge andre urter eller helt udelade dem.

Bag bunden ved 250 grader i 20 min (25 min hvis du laver hotdog), til den har en flot og brun overflade. Den er nu klar til at blive pyntet. Tomatsovs, tomater, oliven, mozarella og en skvis olivenolie lægges på bunden, hvorefter pizzaen bages i 15 min.

Når du har taget pizzaen ud af ovnen, putter du avocado og friske basilikum blade på.

Velbekomme! :)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: