Daddeldrøm – hjemmelavede chokolader med daddelfyld og lakrids

Daddelkugler

Jeg har en lidt sød tand (for ikke at sige meget..). Det resulterer i, at jeg jævnligt forsøger mig med sunde eller semi-sunde alternativer. Jeg henter inspiration rundt omkring på nettet, og ud fra det er jeg så kommet frem til denne daddeldrøm. I opskriften bruger jeg mørk chokolade, da det både er det sundeste chokolade, men også fordi at bitterheden supplerer det søde daddelfyld rigtig godt.

Opskrift til 10 chokolader (eller flere af de mindre slags)

100 g dadler

10 g olie

1 tsk kakao

Kokos efter smag

Lakridspulver

1 plade mørk chokolade (smeltet)

Efter at have blendet dadlerne med resten af ingredienserne, delte jeg portionen op i to dele og lavede den ene med lakrids og den anden uden. Daddelmassen må meget gerne bevare noget struktur.

Del portionen i to dele. Hver del rulles til 5 kugler. Den ene portion rulles i lakrids pulver.

I små forme/skåle/muffinsforme dækkes bunden med smeltet chokolade. Dernæst lægges daddelkuglen i og overtrækkes med chokolade. Alternativt kan du også rulle kugle og dyppe dem i smeltet chokolade. Pynt eventuelt med kokos eller lakridspulver. Lad størkne i køleskabet.

Når de skal ud af formen, kan det være en fordel at sætte dem i lidt lunkent vand, så chokoladerne slipper formen. En endnu bedre løsning er at bruge gummiforme, hvor chokoladerne bare kan poppes ud af.

ENJOY med god samvittighed!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: