Kikærtepandekage med råsyltede løg og quinoasalat

Kikærtepandekager med syltede løg
Kikærtepandekager og quinoasalat med spidskål

 

Quinoasalat
Quinoasalat med grønkål

Vegetarisk mad kan også være smagsrigt. Her har jeg fiflet mig frem til min egen version af kikærtepandekager efter inspiration fra flere opskrifter fra nettet og Meyer. Min kæreste og to veninder har allerede smagt retten og godkendt den, så derfor vil jeg også gerne dele den med jer.

Kikærtepandekager

  • 250 g udblødte kikærter
  • 1-2 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • Salt
  • Peber
  • 1 æg
  • 2 spsk mel

Det hele blendes til en fin masse (tilføj eventuelt mere vand, hvis massen bliver for tyk). Steg på pande med en rimelig høj temperatur.

Persilledressing

  • 2,5 dl creme fraiche
  • En stor håndfuld hakket persille (bedst frisk)
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk balsamicoeddike

Råsyltede løg

  • 1 løg
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk æbleeddike

Det er lettere at røre honningen ud i eddiken, hvis den varmes 10 sek i mikrobølgeovnen.

Quinoasalat

  • Quinoa
  • Spidskål/grønkål
  • Bredbladet persille (efter smag – jeg bruger en hel bakke)
  • 1 granatæble
  • Puk feta
  • Parmasan
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddikecider
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 spsk honning
  • Salt
  • Peber

Kog quinoaen og køl den ned ved at skylle den med koldt vand. Lad den dryppe af og vend den med kål, persille, granatæble og ost. Bland de sidste ingredienser som en dressing og hæld det over din quinoasalat.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: